top of page

"Det ösregnade nästan hela dagen. Det var inte förrän eftermiddagen övergick till kväll som de tungt regngråa molnen äntligen sprack upp och vi kunde färdigställa vigselplatsen längst ut på den där udden. Fårskiten i hagen på vägen ut hade geggats ut i regnet och vi hade inte kunnat testpaddla. Helt ärligt: vi hade inte ens en plan B för vigsel i regn. 

 

Bandet kom sent, det var nog mer natt än kväll, och medan de riggade och testade ljud började en av bandmedlemmarna trycka på att det var dags för oss att åka därifrån. ”Ingen tjuvlyssning, åk hem nu.” Vi låste och gick ut bakvägen. Vi skulle skiljas där. Ta olika bilar till olika sovplatser. Säga

”God natt” och "vi ses i morgon”. Vi hann precis till fram till parkeringen när hela bygden brakade ut och fylldes med vår låt.

 

Jag hade ingen aning. Jag visste inte ens att bandet visste.

Dagen hade gått från regn till stjärnklart och nu stod vi där: kramandes på en parkering mitt ute i ingenstans, lyssnandes på vår låt, fyllda av en fantastisk känsla av att all in, nu kör vi. "

                      

                                                                                                              - Marta

INGEN MINNS EN REN KLÄNNING

vinter-1.jpg


HALLELÅLA LULEÅ! hojtar jag  i mitt headset och vinkar med hela min arm, trots att Anna-Karin inte kan se mig. Hallelåla, vadfasen är det som hoppar ut ur min mun?! Hallelåla??! Vad betyder det ens?


Det här är alltså starten på en ny hälsningsfras i mitt liv.  En blandning av Hallå Luleå och Hallelå där! Jag älskar den, det avväpnar alla och får alla konversationer att börja med ett skratt. 

Det är såhär jag gör. Jag vinkar med hela armen (yes, som Forest Gump på räkbåten) trots att mottagaren inte ser och jag tänker flera tankar samtidigt, vilket ibland resulterar i nya hälsningsfraser. 

Jag heter Marta, fotar bröllop och pratar dalmål. Kanske inte överdrivet jättemycket dalmål, men ibland sjunger det till (håll i er)!

 

Jag tror helhjärtat att brudklänningar är gjorda för att användas och bli smutsiga (och att verkligen INGEN minns en ren klänning, kom igen!), att frisyrer inte behöver stå emot orkaner och att skor med fördel kan sparkas av. Jag tror att relationer är viktigare än detaljer. 

 

Jag tror på spontandans och magskratt och att hänge sig åt stunden.  Jag tror på att agera på impuls och jag tror på att känna saker och visa det - med allt man har. No holding back. 

 

Jag gillar ljus, men fascineras av mörker eftersom spelet däremellan ibland är det som bara gör - hela - grejen. ​

 

Jag skrattar högt (och har ganska svart humor) och pratar yvigt men kan också vara en riktig ninja.  Jag gillar när saker inte är tillrättalagda och perfekta, utan lite spretiga och naggade i kanten, verklighetstrogna, helt enkelt. Ärligt. Jag gillar när historien är återgiven med sanning, så som det faktiskt var för de som närvarande,  utan filter.

 

Jag tror att varje bröllop är lika unikt som de som gifter sig och att de därför inte kan återberättas i samma ram, på samma sätt. Jag tror att fotografi är bland det mest värdefulla vi har. Minnen, fragment av livets ögonblick, frysta för framtiden. 

DET HANDLAR OM ER

 
 
För mig handlar det aldrig om antalet gäster, pampiga lokaler, vad ringarna består av eller vem som sytt klänningen.Det handlar inte om episka omgivningar, sjuka liveband eller dyra viner och satsiga maträtter. Det handlar aldrig om pråliga buketter eller färgkoordinerade servetter. Det handlar inte om tillrättalagda frisyrer och perfekta poser. 
Okej, okej visst. Allt ovan leder till omständigheter som kan leda till jaw drops, men det är inte jaw drops orsakade av yttre faktorer jag letar efter. Det handlar inte om Instagram eller vilka bilder som kan presenteras i min portfolio.
 
 
- Det här handlar om er
Det handlar om er två. Det handlar om era familjer och era vänner. Om att ni samlat de som ligger er närmast hjärtat för att dela en av livets finaste dagar.
 
Det handlar om er story, er väg som lett er hit och hur ni hamnade här. Det handlar om avsked, det handlar om möten. Det handlar om mörker men framförallt om ljus och ibland handlar det om balansgången däremellan. 
Det handlar om allt ni känner för varann och hur ni visar det. 
Det handlar om att fånga allt det som gör er till Er.  

 
Det handlar inte om hur det ser ut,
det handlar om hur det känns.

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page