top of page
  • Skribentens bildThis is Marta Photography

SKOGSBRÖLLOP, LEKSAND

Uppdaterat: 18 feb. 2023

BOLINDOR, LEKSAND 2022-06-18

Jaqui & Axel tog mig med storm i Januari 2021. Det började med ett mail om en förlovningsfotografering. Jaqui är från Australien och ville ha bilder att skicka hem till nära och kära för att berätta om förlovningen. Vi möttes därför upp en smällkall Januarisöndag för att ta förlovningsbilderna (resultatet kan du se här) och de visade mig runt på deras ägor. Vi pratade mycket om hur de tänkte sig sitt kommande bröllop i en skogsglänta eller i Axels ravin där han lekte som barn. När förfrågan om bokning för bröllopsfoto kom var ingen gladare än jag! Och jag skojar inte när jag säger att jag sett fram emot deras bröllop sedan jag satte mig i bilen hemåt den där Januarisöndagen.

Så kom en pandemi och mjau, mjau, mjau (som Emma Knyckare hade uttryckt det i Flashback Forever)- men i Juni 2022 var det äntligen dags!Det är så mycket som är fint med Axel & Jaqui. Allt runt dem känns liksom bara vamt och genuint. Upplägget för dagen var otroligt personligt, proppat med DYI och avslappnat. Mina direktiv var: "det här nog enda gången min australiensiska släkt träffar och hänger Axels svenska, så fokusera på det".
Axels systrar sjöng in Jaqui till vigseln och från och med nu: vilken vigsel är komplett utan en blåsfranfar?? Blommoroch torkade blomblad från egen trädgård och vigselförrättare med Converse till dräkten. Nyp.mig.i.armen.
Jaquies klänning är vintage, fraktad från Tasmanien.Efter vigseln vankades det fika med x antal olika tårtor. Allt (utom 2 sorter) bakat av Jaqui. I motsats till det klassiska upplägget med tal under middagen valde Axel och Jaquie att samla alla tal innan middagen på gårdsplanen. Istället för tal avslutade Axel med att sjunga en sång för Jaqui. Exakt 0 ögon torra.


Efter talen vankades det middag. Ladan är brudparets och har varit deras projekt att stöda, röja och göra bröllopsklar. Maten är lagad av brudparet och majoriteten av köttet jagat av Axel själv.

.96 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page