top of page
  • Skribentens bildThis is Marta Photography

5 tips inför er parfotografering

Uppdaterat: 28 okt. 2020


  1. Bestäm er för att gå all in

Ingen minns en fegis. Och nästan inga av de par jag träffar är vana framför kameran eller tycker ens om att bli fotograferade. Hemligheten är att ha ett öppet sinne och våga lita på att hela upplevelsen blir roligare om ni går helhjärtat in i upplevelsen. De bästa bilderna blir när ni vågar slappna av och har roligt.


2. Dela med er av det som är ni

Det här kanske känns lite läskigt, men jag kan bara fånga dynamiken mellan er om bestämmer er för att släppa in mig i erat space. Interagera som ni gör när ni är ensamma, håll inte igen. Omfamna både ont-i-magen-skrattet och de tystare, mer sårbara tillfällena och känslorna. Släpp fram allt.


3. Klä dig i det du trivs i

Ni behöver inte klä upp er (om ni inte vill såklart). Ta istället på er något som får er att känna er snygga och bekväma- oavsett om det är trasiga jeans eller skogshuggarskjortan. Var er själva.


4. Glöm att ni blir fotograferade

Jag förstår, det är lättare sagt än gjort. Men tänk lite såhär: ni är inte här för min skull, jag är här för er. Jag är här för att dokumentera er interaktion, er kärlek - det som är ni. Istället för att fokusera på att jag har en kamera med mig, försök istället att fokusera på att spendera tid på att ha kul tillsammans. Var närvarande med varandra, inte med mig, det är det viktigaste.


5. Få inte panik om jag tystnar

Jag vet, jag vet. Återigen lättare sagt än gjort. Jag guidar er, jag ger er instruktioner och uppgifter jag vill att ni utför under fotograferingen. Och så blir jag tyst. Vad ska vi göra nu? Gör vi något fel?

Jag säger det nu, så ni har det med er. Om jag tystnar betyder det att ni gör helt rätt och fortsätt göra vad det än är ni gör. Att jag tystnat beror till 100% på att jag fokuserar på ljus, komposition och andra inställningar, helt insuget i mitt. Se det som en komplimang, jag ser inget som behöver justeras. Fortsätt göra vad ni gör! 💛
93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page